Kako izgleda Vaš CV?

Kako izgleda Vaš CV?

Prilikom konkurisanja na oglase za slobodna radna mjesta Vaša biografija vlo često bude Vaš prvi kontakt sa poslodavcem i iz navedenog razloga važno je da ista bude kreirana tako da Vas predstavi kao idealnog kandidata, sa konkretnim informacijama o Vama, Vašim iskustvima i osobinama ali i da bude dovoljno sažeta i da djeluje profesionalno.

U želji da saznamo kako izgledaju biografije kandidata koji su učestvovali u istraživanju, postavili smo par jednostavnih pitanja.

Pogledajte šta smo otkrili:

Kako biste bili sigurni da je Vaš CV adekvatno pripremljen i da je reprezentativan, sa Vama ćemo podijeliti par savjeta: Vaš CV treba da bude (u najboljem slučaju) na jednoj strani, sažet i pregledan. Vaša fotografija nije obavezna ali može pomoći u ostavljanju dobrog utiska na poslodavce (ukoliko je fotografija profesionalna i prikladna). U biografiji je vrlo važno da u par kratkih teza (ne više od pet) navedete opis posla koji ste obavljali na određenom radnom mjestu što poslodavcu može pomoći da stekne uvid u Vaše iskustvo i vještine. Kada aplicirate na konkurs, svoj CV šaljite u PDF formatu (preporučeno) ili Word formatu. CV nipošto ne trebate slati u JPG formatu ili kao screenshot sa telefona. Na kraju, ukoliko ostane prostora, u svom CV-ju u par teza možete da istaknete i svoje hobije za koje smatrate da se mogu adekvatno povezati sa vještinama traženim za taj posao.

Srećno!