Sunčani Hvar zapošljava 500 sezonaca i garantuje platu od 850 EUR!Sunčani Hvar vodeća je hotelska kompanija na ostrvu Hvar i ujedno jedna od najvećih hotelskih kuća u Hrvatskoj. Kao predvodnik kvaliteta i inovacija u hotelskoj industriji, u svom vlasništvu ima 10 hotela i 1 autokamp smještenih na najatraktivnijim lokacijama u Hvaru. Od 2019. godine ima i prvi hotel sa 5 zvjezdica, Palace Elisabeth, član elitne hotelske asocijacije luksuznih hotela The Leading Hotels of the World. U 2022. godini biće bogatiji za još jedan novoobnovljeni hotel u samom centru grada Hvara. Riječ je o boutique hotelu Riva Marina, ekskluzivnom hotelu od 4 zvjezdice.

Jedinstvena prilika za rad pruža se u jednoj od najpoželjnijih destinacija na svijetu ostrvu Hvar koji je po drugi put odnio titulu najboljeg ostrva u Europi prema uglednom časopisu Condé Nast Traveler. Hvar je ostrvo koji nudi bogatstvo mogućnosti, od jedinstvene gastronomije, prekrasnih plaža i uvala, kristalnog čistog mora do dinamičnog noćnog života.„Kao jedan od predvodnika kvaliteta i inovacija u hotelskoj industriji u Hrvatskoj Sunčani Hvar svoje uspjehe temelji na visoko motivisanim i produktivnim ljudskim potencijalima. Svake godine radimo na tome da poboljšamo materijalne uslove, osiguramo sve bolji smještaj i prehranu te finansijsku stabilnost za naše sezonske radnike. U principu se velika većina sezonaca vraća, prepoznajući Sunčani Hvar kao poželjnog poslodavca. Sa druge strane mogućnost napredovanja i stalnog zaposlenja iyuyetno su motivišući faktor za one pojedince koji karijeru žele razvijati u turizmu.“, istaknula je direktorica ljudskih resursa Blaženka Tomičić.

Uz niz raznih beneficija, u sezoni 2022 Sunčani Hvar garantuje minimalnu platu od 5.500 kuna neto, a za vrijeme visoke sezone čak 6.500 kuna neto! Ukupno će zaposliti 500 sezonaca za rad na različitim pozicijama od konobara, recepcionara, kuvara, pomoćnog kuvara, barmena do sobarica. Zaposlenicima je osiguran besplatan smještaj u dvokrevetnim sobama na atraktivnim lokacijama uz more, besplatan Wi-Fi, besplatni topli obroci te razni programi edukacije i usavršavanja. Radni odnos i radno vrijeme je u potpunosti usklađeno sa zakonom o radu, svaki radnik ostvaruje pravo na sve dodatke definisane zakonom o radu, te ima pravo na jedan slobodan dan u nedjelji.

Svake godine razvijaju se novi programi i planovi što se tiče regrutacije sezonskih radnika. Tako je i Kampanja ‘Preporuči prijatelja’ pokrenuta prije nekoliko godina prepoznata od strane zaposlenika koji kroz istu aktivno učestvuju u procesu selekcije, a svima nudi novčanu stimulaciju za svakog preporučenog radnika.

Sunčani Hvar će svoju ponudu radnih mjesta i uvjete rada predstaviti u Podgorici u četvrtak, 24.03.2022. u 10h, u hotelu Hilton.