Kako se pripremate za intervju sa poslodavcem?

Kako se pripremate za intervju? Da li unaprijed razmišljate o pitanjima koja Vam poslodavac može postaviti? Da li ištampate koji primjerak svog CV-ja kako biste im po završetku ostavili na uvid ili ste više tip osobe koja voli spontane razgovore i opušteniji tok sastanka?

Istraživali smo i upitali brojne kandidate nekoliko pitanja vezanih za intervju sa poslodavcima u želji da saznamo na koji način se pripremaju za razgovor.

Otkrili smo sljedeće:

Zahvaljujući ovoj statistici možemo da razumijemo ponašanje kandidata kada je u pitanju priprema za razgovor sa poslodavcima. Uz podsjetnik da je priprema veoma važan dio procesa, dijelimo sa Vama par dodatnih savjeta: uvijek unaprijed razmislite o pitanjima koja Vam mogu biti postavljena kao i odgovore koje biste uputili; nikada nemojte kasniti na intervju čime pokazujete poslodavcu da cijenite i svoje i njegovo vrijeme. Takođe, vrlo je važno da unaprijed saznate nešto više o samom poslodavcu, njegovom poslovanju, kompanijskoj kulturi i slično i na taj način im vrlo lako možete odgovoriti na pitanja poput "Zbog čega želite da se zaposlite upravo kod nas?" ili "Zbog čega biste Vi bili idealan kandidat za ovaj posao?".

Ne zaboravite, dobra priprema uvijek vodi ka uspijehu.