Često postavljana pitanja

Pročitajte u nastavku odgovore na često postavljana pitanja koji Vam mogu biti od koristi. Ukoliko među njima nijeste uspjeli da pronađete traženu informaciju ili ste još uvijek u nedoumici, obratite nam se putem e-mail adrese: . Potrudićemo se da u najkraćem roku odgovorimo na sve Vaše zahtjeve.

Ukoliko želite da pošaljete svoj zahtjev za objavu oglasa elektronskim putem, neophodno je da se najprije registrujete u svojstvu poslodavca. Mejl adresa i šifra koju ste unijeli pri registraciji su podaci za svaku narednu prijavu u Vaš nalog poslodavca.
Nakon toga možete pristupiti postavljanju oglasa prateći korake u dijelu “Postavite oglas za posao”.
Kada izabrete tip oglasa i vremenski okvir prikazivanja (ponuda sa uslovima i cijenama se nalazi na sljedećem linku) potrebno je popuniti tražene podakte o Vašoj kompaniji i oglasu (naziv pozicije, period trajanja, kategoriju oglasa i drugo). Obavezno je popunjavanje polja označenih zvjezdicom (*).
Dokument sa tekstom oglasa i logotip kompanije možete dodati u posebno za to prilagođena polja. Sljedeći korak predstavlja popunjavanje podataka neophodnih za izradu fakture čijim slanjem se Vaš upit prosljeđuje na dalju obradu. Ubrzo ćete na mejl adresu dobiti račun i link sa pripremljenim dizajnom. Nakon uplate dobijate potvrdu da je oglas aktivan i upustvo o načinu koriščenja naloga i dodatnih alata.

Moguće je postaviti oglase za posao sa posebnim dizajnom koji ste prethodno pripremili. U tom slučaju je najbolje da nas direktno kontaktirate putem telefona ili e-maila kako bi usaglasili format dokumenta.

Generalno ograničenja ne postoje. Međutim, poslodavcima uvijek savjetujemo da se, ukoliko planiraju oglašavanje više slobodnih mjesta, odluče za neki od paketa koji obezbijeđuje bolju vidljivost oglasa i ističe logotip kompanije, čime povećavate vjerovatnoću da ćete privući više kandidata da apliciraju.

Registracijom kao poslodavac stičete mogućnost da pratite prijem biografija kandidata koji konkurišu na oglase koji ste objavili. Nalog predstavlja Vašu mini bazu gdje su na jednom mjestu “arhivirani” svi kandidati koju se se prijavljivali, razvrstani po pozicijama za koje su konkurisali. Pristup glavnoj bazi svih kandidata ima samo administrator. Preporuka kandidata iz baze ulazi u domen usluge selekcije koja se posebno tarifira.

Postoji opcija prosljeđivanja biografija na dvije e-mail adrese koje poslodavac odredi. U slučaju da poslodavac naknadno poželi da pregleda biografije, to može učiniti prijavom u nalog gdje se one istovremeno arhiviraju.

Poslodavac je u obavezi da se obrati administratoru portala isključivo putem e-maila kako bi dobio nove pristupne podatke.

Prilikom popunjavanja zahtjeva za postavljanje oglasa potrebno je, u ovom slučaju, naglasiti da ne želite da se ime i logotip kompanije prikazuju javno. Pri tom je potrebno prilagoditi i uvodni tekst kompanije gdje se navode neke od informacija koje mogu biti interesantne kanditatima (djelatnost kompanije, prisutnost na našem tržištu i slično)

Portal ima informativno-marketinšku ulogu i cilj da oglašavanjem slobodnih radnih mjesta poveže poslodavce i kandidate koji traže zaposlenje. Sa tim u vezi, ne možemo garantovati poslodavcu da će oglašavanjem doći do idealnih kandidata ali svakako povećava mogućnost za tim.


Napomena: Rubrika će se redovno ažurirati dodavanjem novih pitanja i odgovora. Unaprijed se zahvaljujemo što će nam Vaše sugestije poslužiti kao podrška i pomoć da unaprijedimo naše usluge.

Tražite kvalitetne kadrove? Nudimo vam...

Postavite oglas za posao

Brzo i isplativo oglašavanje slobodnih radnih mjesta.
Iskoristite formular za postavljanje oglasa.

Ponuda za oglašavanje

Nudimo različite mogućnosti za oglašavanje prema Vašim finansijskim mogućnostima, a kroz napredne tipove oglašavanja i mogućnost brendiranja Vaše kompanije i uštede za veliki broj pozicija.

Kontaktirajte nas za sva pitanja

Za sva pitanja kontaktirajte nas na telefon
+382 67 133 224