Značaj internet platformi za oglašavanje

Pripreme za predstojeću sezonu u Crnoj Gori su uveliko u toku i od presudnog je značaja blagovremen pronalazak kadrova koji će pospiješiti poslovanje tokom, ali i nakon sezone. Uopšteno, pronalazak talenata i kadrova koji ispunjavaju kvalifikacije koje poslodavci postavljaju je zahtjevan proces i pojednostavljivanje istog može da predstavlja ogromnu olakšicu za HR menadžere u kompanijama i drugim objektima, kao i za sve one čiji je prosao procjena profila kandidata i vršenje procesa selekcije.

U vremenu u kojem živimo, tehnologija je nezaobilazan dio naših života ali i poslovanja. Omogućila je brži protok informacija i lakšu komunikaciju među ljudima. Znatno je uticala na razvoj procesa zapošljavanja, što je najvažnije, i bitan je faktor u ovom segmentu. Kada su kao poslodavcu ili osobi zaposlenoj u HR sektoru ispred Vas konstantno izazovi koji se tiču pronalaska kadrova, veoma su važni resursi kojima se u tom procesu služite. Važno Vam je da što prije pronađete osobu koja će popuniti slobodno radno mjesto, važan je način putem kojeg ćete imati uvid u biografije kandidata, važna je komunikacija sa njima i važna je efikasnost. Iz tog razloga je upotreba internet platformi namijenjenih za oglašavanje jedan od najboljih načina da proces završite uspješno i u što kraćem roku. Na ovaj način, slobodno radno mjesto koje se oglašava postaje dostupno javnosti na brz i lak način, i, štaviše, stičete mogućnost da targetirate potencijalne kandidate koje bi moglo zanimati to radno mjesto, po zanimanju, gradu u kojem žive, interesovanjima i slično. Uvid u njihove biografije i kompetence postaje dostupan na praktično dva klika i ono što je veliki benefit ovakvih platformi jeste što omogućavaju da kreirate sopstvenu bazu zainteresovanih kandidata koja Vam ostaje trajno dostupna, što može biti od koristi za sva buduća oglašavanja i potražnju kadrova.

Jedna od takvih platformi, kao što je portal za zapošljavanje prekoveze.me, nudi jednostavan i efikasan HR alat pomoću kojeg u moru pristiglih biografija možete brzo pronaći one koje su Vam u tom trenutku potrebne: biografije samo onih kandidata sa, na primjer, dvije godine radnog iskustva ili bez iskustva, kandidata koji znaju engleski ili neki drugi jezik, samo onih koji imaju godina “od-do”, završene master studije ili samo srednju školu i slično. Prijave kandidata mogu da variraju u zavisnosti od same pozicije, koliko je tražena, zahtjevna i primamljiva, stoga je izdvajanje desetak, po Vama, najboljih biografija po traženim kriterijumima od pristiglih stotinjak značajna ušteda vremena, posebno za one kojima je preko potrebno da što prije popune slobodno radno mjesto. U svijetu se ovaj vid “internet zapošljavanja” već odavno koristi, a na našim prostorima i u regionu poslednjih godina postaje sve popularniji. Kako uspješno završen proces ne znači samo uspješan pronalazak pravog kandidata već i način na koji će poslodavac uvažiti interesovanje svih kandidata za rad u njegovom objektu/kompaniji, portal kao što je prekoveze.me nudi i opcije putem kojih u dva klika možete naznačiti svim kandidatima kako teče konkurs: da li trenutno razmatrate biografije, vršite prvi ili drugi krug selekcije ili je konkurs zatvoren. Redovno obavještavanje kandidata o ishodu konkursa (u dva klika) je bitan faktor za njihovo ponovno interesovanje za Vaše oglase i može Vas predstaviti kao odgovornog ili suprotno, neodgovornog poslodavca ukoliko dopustite da kandidati mjesecima nemaju povratnu informaciju od Vas. Na ovaj način utičete na sliku koju ostavljate javnosti o sebi kao poslodavcu i Vašem objektu/kompaniji.

Na kraju, značaj ove platforme se ogleda u tome što je dostupna svima onima koji traže posao, pa su samim tim šanse za pronalazak odgovarajućeg kandidata veće. Mogućnosti koje pruža prekoveze.me platforma se konstantno unaprijeđuju u skladu sa potrebama poslodavaca i kandidata i tako čine da ovakva platforma na uspješan način doslovno predstavlja vezu između poslodavaca i svih onih koji su u potrazi za poslom. Sve što platforma zahtijeva su pristup internetu i e-mail adresa i razlika koju čine zastarjeli i moderni način oglašavanja postaje ogromna.

Ukoliko do sada nijeste, iskoristite priliku da istražite prekoveze.me platformu i pronađete adekvatne kandidate ovdje: https://prekoveze.me/employer/login.

             unnamed